Területtisztítás, telektisztítás, kaszálás, bozótirtás

Építkezés előtt áll? Esetleg kisebb- vagy nagyobb területet kellene rendbe tenni? Keressen bennünket bizalommal. Csapatunk teljes körű telektisztítást vállal! Kaszálás, tuskókiszedés, tereprendezés, valamint zöldterület kezelés munkagépekkel.

Többféle professzionális géppel rendelkezünk, amik tökéletesek a különböző terepviszonnyal rendelkező területek tisztítására, kaszálására és bozótirtására. Erdészeti munkákat, valamint ipari területek tisztítását is vállaljuk.

Gépeink alkalmasak lágyszárú növények (fűfélék) kaszálására, bozótos (fásszárú) területek tisztítására, cserjeirtásra, valamint erdészeti szárzúzásra. Ezen felül lánctalpas forgókotrógépünk még gyökérkiszedésre is.

Az összes szolgáltatásunkat alább olvashatja.

Gépeink munka közben

Eddigi ügyfeleink kaszálás és területtisztítás kapcsán

Területtisztítás, kaszálás és további szolgáltatások

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Fakivágás, gallyazás

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Tuskó, gyökér kiszedés

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Tereprendezés munkagéppel

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Útépítés előtt álló területek tisztítása

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Bicikli út melletti terület gondozása

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Nyomvonal tisztítás
(közmű, vasúti)

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Napkollektor mezők területének tisztítása, kaszálása

A telektisztisztítási munkákat díjtalan helyszíni felmérés szokta megelőzni, a felmérés után pedig pontos árajánlatot tudunk Önnek adni. Mindemellett kérjük, tekintse meg irányadó árainkat, melyek segítenek Önnek egy nagyságrendi kalkulációban a munkát illetően.

Átalányszerződés esetén kedvezményes árakon tudjuk vállalni ingatlanok karbantartását! Ezen felül igény esetén egyedi megrendeléseket is tudunk teljesíteni.

Bővebb információért kérjük kattintson >> ide <<

Munkáinkat a Facebook és Instagram oldalainkon, valamint Youtube csatornánkon tudja megtekinteni.

Fűkaszálás és szárzúzás

Gépi és kézi fűkaszálást vállalunk traktorral, ipari késes és damilos Stihl fűkaszákkal.

A kaszálás szolgáltatásunk árait befolyásolják, hogy milyen és mekkora a területen lévő növényzet (többnyire lágyszárú vagy elfásodott cserjés).

Érdemes a területeket rendszeresen kaszálni, hogy az allergiát okozó növényeket még idejében meg tudjuk akadályozni az elszaporodásban.

Éves szerződés esetén kedvezményt adunk.

Bozótirtás

A bozótirtási munkákat LS traktorral végezzük, amihez erdészeti szárzúzó adapter tartozik, ezzel a cserjés területet is hatékonyan tudjuk tisztítani.

Területtisztítás

A területtisztítást szakszerűen, több lépcsőfokban oldjuk meg.

Mindig a legköltséghatékonyabb gépekkel vonulunk fel az adott területre, amivel a legjobb minőségi munkát tudjuk biztosítani.

Fontos a helyszíni felmérés, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni ebben az esetben. Kérje ingyenes árajánlatunkat.

Gépek bemutatása

Ls 50 XL traktor, többféle adapterrel

  • Kalapácsos szárzúzó, ami bozótirtásra, cserjeirtásra, és lágyszárú növények zúzására alkalmas. Átlagos sűrűségű és magasságú növényzet kaszálását kb. 1 hektár /óra alatt tudja elvégezni. Cserjeirtást, például ahol többnyire vadrózsa- és szederbokrok található a területen kb. 1000 m2 / 1,5 óra alatt végzi, ha nem kell extrém terepviszonyokkal megküzdenie.

  • Erdészeti csörlő, extrém terepviszonyoknál alkalmazzuk főleg kiközelítésre.

  • Láncos zúzó, amit tuskós, köves területen alkalmazunk

Hitachi 3,5 tonnás lánctalpas forgórakodó

  • Tuskókiszedő adapterrel, nyomvonalszedésre alkalmas kanalakkal, és csipegetővel rendelkezik, valamint tuskóhasító adapterrel.

További gépeink

  • Ipari Stihl fűkaszák,
  • motoros láncfűrészek
  • és professzionális eszközök.

Gépeinket saját gépszállítóval szállítjuk, ezért is tudunk rugalmasak és versenyképesek lenni.

Vállalkozásunk fontosnak tartja a környezettudatosságot, társadalmi felelősségvállalást, ezért több szemétszedési akciót is támogatni szokott.

Többnyire kesztyűk, zsákok beszerzésében igyekszünk segíteni a civil szervezeteket.

A parlagfű irtása

Fontos változás, hogy a 2019-es évtől szigorodott a szabályozás, megszűnt a „türelmi idő” a parlagfű elleni védekezésben. „Így a tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanjukon megakadályozzák a parlagfű virágbimbójának kialakulását, és ezt az állapotot fenn kell tartani – közölte az Agrárminisztérium (AM) az Agro Naplóval.”

parlagfű elleni védekezés parlagfű kép 
„…a parlagfű elleni védekezés már egész évben fennálló kötelezettség. Azokon a területeken, ahol ennek nem tesznek eleget, az illetékes hatóság közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki. A bírság mértéke 15 ezertől 5 millió forintig  is terjedhet.

A szaktárca célkitűzése: a parlagfű elszaporodásának visszaszorítása, valamint az egészséges környezet biztosítása. Éppen ezért az Agrárminisztérium ezúton is szeretné felhívni minden földtulajdonos és földhasználó figyelmét, hogy folyamatosan védekezzen a parlagfű szaporodása és a pollenszórása ellen.  A földtulajdonosok a gyommentesítéssel kapcsolatos szakmai információkért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) fordulhatnak – tartalmazza a tájékoztatás.”

Forrás: Agro Napló 2019-es cikke

Jogszabályi háttér parlagfű irtás kapcsán

Az avarégetés szabályai

2020

„A hatályos jogi szabályozás értelmében tilos a kerti hulladék égetése. A tiltás alól az önkormányzat helyi rendeletben felmentést adhat, ebben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit is. Arról, hogy mikor lehet a kertben égetni, a helyi önkormányzatnál kell érdeklődni. Amennyiben az önkormányzatnak nincs ilyen rendelete, akkor tilos az avar és kerti hulladék égetése.”
Forrás és további információk: Katasztrófavédelem weboldala

2021

„Jövő év január 1-jétől törlik azt a rendelkezést, amely alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést, így általánossá válik a levegő védelméről szóló kormányrendelet alapján a tilalom az egész országban.”
Forrás: 24.hu

További hasznos honlapok környezetvédelem,
természetvédelem kapcsán

Magyar Állami Természetvédelem

Magyar Állami Természetvédelem honlapja

Erdő-mező online magazin

Erdő-mező online honlapja

Scroll to Top