Kaszálás, bozótirtás, zöldterület kezelés

Építkezés előtt áll? Esetleg kisebb- vagy nagyobb területet kellene rendbe tenni? Keressen bennünket bizalommal. Csapatunk teljes körű telektisztítást vállal! Kaszálás, tuskókiszedés, tereprendezés, zöldterület kezelés munkagépekkel.

Az összes szolgáltatásunkat alább olvashatja.

Zöldterület kezelés, kaszálás és további szolgáltatások

A telektisztisztítási munkákat díjtalan helyszíni felmérés szokta megelőzni, a felmérés után pedig pontos árajánlatot tudunk Önnek adni. Mindemellett kérjük, tekintse meg irányadó árainkat, melyek segítenek Önnek egy nagyságrendi kalkulációban munkát illetően.

Átalányszerződés esetén, kedvezményes árakon tudjuk vállalni ingatlanok karbantartását! Ezen felül igény esetén egyedi megrendeléseket is tudunk teljesíteni.

Munkáinkat a Facebook és Instagram oldalainkon, valamint Youtube csatornánkon tudja megtekinteni.

Kérdés esetén  keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Fűkaszálás, szárzúzás

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Bozótirtás

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Telektisztítás

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Fakivágás, gallyazás

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Tuskó, gyökér kiszedés

Professzionális géppark ágdarálás gallyaprítás kaszálás ikon

Tereprendezés munkagéppel

A parlagfű irtása

Fontos változás, hogy a 2019-es évtől szigorodott a szabályozás, megszűnt a „türelmi idő” a parlagfű elleni védekezésben. “Így a tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanjukon megakadályozzák a parlagfű virágbimbójának kialakulását, és ezt az állapotot fenn kell tartani – közölte az Agrárminisztérium (AM) az Agro Naplóval.”

parlagfű elleni védekezés parlagfű kép 
“…a parlagfű elleni védekezés már egész évben fennálló kötelezettség. Azokon a területeken, ahol ennek nem tesznek eleget, az illetékes hatóság közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki. A bírság mértéke 15 ezertől 5 millió forintig  is terjedhet.

A szaktárca célkitűzése: a parlagfű elszaporodásának visszaszorítása, valamint az egészséges környezet biztosítása. Éppen ezért az Agrárminisztérium ezúton is szeretné felhívni minden földtulajdonos és földhasználó figyelmét, hogy folyamatosan védekezzen a parlagfű szaporodása és a pollenszórása ellen.  A földtulajdonosok a gyommentesítéssel kapcsolatos szakmai információkért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) fordulhatnak – tartalmazza a tájékoztatás.”

Forrás: Agro Napló 2019-es cikke

Jogszabályi háttér parlagfű irtás kapcsán

Az avarégetés szabályai

2020

“A hatályos jogi szabályozás értelmében tilos a kerti hulladék égetése. A tiltás alól az önkormányzat helyi rendeletben felmentést adhat, ebben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit is. Arról, hogy mikor lehet a kertben égetni, a helyi önkormányzatnál kell érdeklődni. Amennyiben az önkormányzatnak nincs ilyen rendelete, akkor tilos az avar és kerti hulladék égetése.”
Forrás és további információk: Katasztrófavédelem weboldala

2021

“Jövő év január 1-jétől törlik azt a rendelkezést, amely alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést, így általánossá válik a levegő védelméről szóló kormányrendelet alapján a tilalom az egész országban.”
Forrás: 24.hu